Legume cu orez si verdeata

Printeaza

Legume cu orez si verdeata din: gogosari, ardei gras, dovlecei, vinete, rosii, ceapa, muguri de pin, stafide, orez, piper, sare, patrunjel, menta, marar, ulei de masline.

Ingrediente: Legume_cu_orez_si_verdeata

  • 2 gogoşari
  • 2 ardei graşi roşii
  • 2 dovlecei
  • 2 vinete
  • 2-3 roşii
  • 2 cepe
  • 50 g muguri de pin
  • 100 g stafide
  • 150 g orez
  • piper
  • sare
  • câte 1/2 legătură pătrunjel, mentă, mărar
  • 2 linguri ulei de măsline

Mod de preparare:

Speli legumele şi orezul, în prealabil ales. Laşi orezul să se înmoaie în apă rece. Tai vinetele şi dovleceii în bucăţi la fel de înalte ca ardeii şi gogoşarii. Scoţi codiţele şi seminţele ardeilor şi gogoşarilor şi îndepărtezi o parte din miezul vinetelor şi dovleceilor.

Cureţi ceapa şi o tai mărunt. Intr-un castron, amesteci orezul scurs, cu uleiul de măsline, ceapa, stafidele, verdeaţa fin tocată, mugurii de pin, sare şi piper după gust. Cu acest amestec umpli legumele şi le pui câte un căpăcel din roşii.

Aşezi legumele într-o cratiţă, torni apă şi fierbi timp de 10 minute, la foc mediu.
Introduci cratiţa în cuptorul cald, pentru alte 25 de minute.

Legume cu orez si verdeata

Legume_cu_orez_si_verdeata

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.