Inghetata cu cappuccino

Printeaza

Inghetata cu cappuccino din: frisca lichida, oua, zahar, cappuccino, zahar vanilinat, cacao, coaja de lamaie, fistic.

Ingrediente: Inghetata_cu_cappuccino

  • 1/2 l frişcă lichidă
  • 10 ouă
  • 12 linguri zahăr
  • 1 pliculeţ cappuccino
  • 3 plicuri zahăr vanilinat
  • cacao
  • coajă de lămâie rasă
  • fistic

Mod de preparare:

Baţi frişca rece. Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi spumă albuşurile la bain-marie, după care adaugi zahărul treptat, până devine bezea, iar la final pui gălbenuşurile şi amesteci uşor.

Amesteci această compoziţie cu frişca, apoi o împărţi în mod egal în 5 castronele. Incorporezi într-una cacao, în alta zahărul vanilinat, în cea de-a treia cappuccino, iar în ultimele două coajă de lămâie şi, respectiv, fistic. In crema de cacao şi în cea de cappuccino mai poţi adăuga alune zdrobite.

Intr-un vas mare, de plastic, aşezi un strat de îngheţată şi laşi să se congeleze timp de 1 oră. Pui următoarea compoziţie şi repeţi operaţiile până când termini cremele. Ai grijă să pui straturi diferit colorate, ca să obţii un aspect plăcut. Acoperi vasul şi păstrezi îngheţata la rece încă două ore.
Serveşti îngheţata cu topping diferit aromat.

Inghetata cu cappuccino

Inghetata_cu_cappuccino

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Ma duc sa-mi iau o inghetata

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.