Inele fripte de calamari cu orez si sos de coriandru

Printeaza

Inele fripte de calamari cu orez si sos de coriandru din: inele de calamari, coriandru, ardei roşii, usutroi, fulgi de sare de mare, ulei, suc de lamaie, orez Jasmine, frunze de rucola.

 

Ingrediente:

  • 600 g inele de calamari

Pentru sos:

  • 60 g coriandru
  • 2 ardei roşii mari, curăţaţi şi tocaţi fin
  • 4 căţei de usturoi, zdrobiţi cu  1/4 linguriţă cu fulgi de sare de mare
  • 180 ml ulei de floarea-soarelui
  • 120 ml suc de lămâie, proaspăt stors

Pentru servit:

  • orez Jasmine
  • frunze de rucola

Mod de preparare:

Pentru sos, spală şi alege frunzele de coriandru. Taie-le mărunt. Amestesă-le cu restul ingredien­telor pentru sos şi lasă deoparte.

Pune inelele de calamari într-o strecurătoare şi spală-le bine sub jet de apă rece. Scurge-leşi lasă-le într-un castron.

Toar­nă apă fierbinte peste ele şi lasă-le să se înmoaie 2 minute. Scurge-le bine şi pune-le înapoi în cas­tron.  Inelele trebuie să fie acum albe, parţial fierte şi buclate pe margini.

Incălzeşte un grătar pe aragaz, la foc mare. In timp ce gră­tarul se încălzeşte, dă inelele prin ulei, apoi usucă-le cu un prosop de bucătărie.

Prăjeşte inelele 30 de secunde sau 1 minut pe fiecare parte, până se rumenesc.

Imparte orezul între 4 farfurii, presară frunze de rucola şi aşază deasu­pra inelele de calamari fierbinţi. Stropeşte cu sos şi serveşte imediat.

Inele fripte de calamari cu orez si sos de coriandru

Inel_fripte_de_calamari_cu_orez_si_sos_de_coriandru

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.