Iepure la cuptor cu ciuperci si masline

Printeaza

Iepure la cuptor cu ciuperci si masline din: iepure, ardei rosu, usturoi, ceapă, ulei floarea-soarelui,  ulei de măsline, ciuperci, măsline, sare, piper, boia dulce, apa, kaizer, cimbru, pastă de toma­te sau ketchup.

Ingrediente:

  • 1 iepure (aproximativ 1,3 kg)
  • 1 ardei roşu
  • 3 căţei de usturoi
  • 1 ceapă mică
  • 2 linguri ulei floarea-soarelui
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 5 ciuperci medii
  • 6 măsline tăiate
  • sare, piper, boia dulce
  • 1/2 ceaşcă apă
  • 2-3 felii kaizer tăiate fâşii
  • cimbru
  • 1-2 linguri pastă de toma­te sau ketchup

 

Mod de preparare:

Porţionezi iepurele, îl freci cu amestecul fă­cut din sare, piper, boia, ulei, cimbru, ceapa tă­iată feliuţe şi usturoiul zdrobit, nu tăiat.

Inţepi carnea cu furculiţa, să pătrundă şi în muşchi condimen­tele.

Pui totul într-o tavă, acoperi cu o pungă şi laşi la frigider mă­car 2 ore.

Apoi adaugi măslinele, ardeiul, ciupercile (evident spă­late, curăţate, tăiate), kaizerul şi apa. L

aşi la cuptor până se rumeneşte, mai torni sosul deasupra sau întorci i bucăţile în tavă. C

ând este aproape gata, ungi cu puţină 1 pastă de tomate.

 

Iepure la cuptor cu ciuperci si masline

Iepure_la_cuptor_cu_ciuperci_si_masline

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.