Gogosi vanilate cu coaja de lamaie

Printeaza

Gogosi vanilate cu coaja de lamaie din: faina, apa caduta, drojdie, zahăr vanilat, coajă de lămâie, sare, ulei, zahăr pudră vanilat.

Ingrediente:Gogosi_vanilate_cu_coaja_de_lamaie

  • 500 g făină
  • 1 cană apă călduţă
  • 20 g drojdie
  • 3 plicuri zahăr vanilat
  • coajă de lămâie
  • 1 praf de sare
  • ulei pentru prăjit
  • zahăr pudră vanilat

Mod de preparare:

Intr-un bol amesteci drojdia cu zahărul, 2-3 linguri de apă călduţă şi 50 g făină. Maiaua o torni într-un vas încăpător, unde ai pus restul de făină, aromele, sarea.

Incepi şi torni din cantita­tea de apă şi frămânţi. Aluatul rezultat îl laşi la crescut. întinzi apoi o foaie din aluat (de aproximativ 1 cm grosime), din care decupezi cercuri cu un pahar mai mare.

Cu unul mai mic, faci o gaură în mijlocul fiecărui cerc. Inelele formate le laşi la crescut, apoi le prăjeşti în baie de ulei. Le scoţi şi, după ce se răcesc, le dai prin zahăr pudră vanilat.

Gogosi vanilate cu coaja de lamaie

Gogosi_vanilate_cu_coaja_de_lamaie

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.