Gogosi glazurate cu scortisoara

Printeaza

Gogosi glazurate cu scortisoara din: faina, praf de copt, scortisoara, sare, unt, lapte, zahar, ulei, ou, vanilie.

Ingrediente:

  • 175 g făină obişnuită
  • 2 linguriţe praf de copt
  • 2 linguri scorţişoară
  • 1/4 linguriţă sare
  • 1/8 linguriţă nucşoară
  • 15 g unt nesărat
  • 125 ml lapte
  • 65 g zahăr
  • 1 ou
  • 1 lingură ulei de canola
  • 1 linguriţă esenţă de vanilie

Pentru glazură:

  • 25 g zahăr pudră
  • 1 1/2 – 2 linguri apă fierbinte
  • 2 linguri zahăr
  • 1/2 linguriţă scorţişoară

 

Mod de preparare:

Gogosi glazurate cu scortisoara: Cuptorul se încălzeşte la 180°C.

Făina, praful de copt, scorţişoara, sarea şi nucşoara se cern într-un castron mare.

Untul se topeşte într-o cratiţă, la temperatură scăzută, apoi se adaugă amestecând cu telul laptele, zahărul, oul, uleiul şi esenţa de vanilie. Amestecul se bate până se omogenizează, apoi se adaugă încet făina şi se bate aluatul până devine omogen.

Gogoşile se aşază cu lingura în adânciturile unei tăvi pentru gogoşi, unse cu grăsime, umplându-le pe trei sferturi. Se coc 8-10 minute.

Cât sunt calde, se ung cu un sirop subţire, obţinut prin amestecarea zahărului pudră cu apa fierbinte.

Se amestecă şi scorţişoara şi se dau gogoşile prin acest amestec, pentru finalizarea glazurii.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.