Gem de smochine verzi
PrinteazaGem de smochine verzi din: smochine verzi, sare, apa, sare de lamaie.
- 2 kg smochine verzi
- 1 kg zahăr
- 2 pahare apă
- 1 linguriţă sare de lămâie
Mod de preparare:
Alegi smochinele, le speli în apă rece, apoi le fierbi în trei reprize a câte 6-7 minute, schimbând apa de fiecare dată, ca să se înmoaie şi să iasă gustul amar din ele. Intr-o strecurătoare pui smochinele să se scurgă bine, apoi le aşezi într-un vas şi adaugi zahărul şi 2 pahare apă.
Laşi la fiert până ce siropul se leagă. Când este aproape gata, adaugi 1 linguriţă sare de lămâie dizolvată în puţină apă caldă. Când e gata pui gemul în borcane, le capsezi şi le pui în cămară.
Gem de smochine verzi
Pofta buna!
Incoming search terms:
- dulceata de smochine verzi
- gem de smochine
- gem de smochine verzi