Gem de smochine verzi

Printeaza

Gem de smochine verzi din: smochine verzi, sare, apa, sare de lamaie.

Ingrediente: Gem de smochine verzi

  • 2 kg smochine verzi
  • 1 kg zahăr
  • 2 pahare apă
  • 1 linguriţă sare de lămâie

 

Mod de preparare:

Alegi smochinele, le speli în apă rece, apoi le fierbi în trei reprize a câte 6-7 minute, schimbând apa de fiecare dată, ca să se înmoaie şi să iasă gustul amar din ele. Intr-o strecurătoare pui smochinele să se scurgă bine, apoi le aşezi într-un vas şi adaugi zahărul şi 2 pahare apă.

Laşi la fiert până ce siropul se leagă. Când este aproape gata, adaugi 1 linguriţă sare de lămâie dizolvată în puţină apă caldă. Când e gata pui gemul în borcane, le capsezi şi le pui în cămară.

Gem de smochine verzi

Gem de smochine verzi

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • dulceata de smochine verzi
  • gem de smochine
  • gem de smochine verzi

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.