Gasca la cuptor cu castane

Printeaza

Gasca la cuptor cu castane din: gasca, varza, castane, carnaciori, ficat, cimbru, vin, faina, sare, piper.

Ingrediente:Gasca la cuptor cu castane

  • 1 gâscă de 3,5 kg
  • 600 g castane
  • 200 g cârnăciori
  • 400 g varză de Bruxelles
  • 20 de coşuleţe coapte din aluat fraged
  • 200 g ficat de gâscă
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 1 pahar cu vin roşu
  • 1/2 lingură cu făină

 

Mod de preparare:

Frigeţi la cuptor potrivit de iute gâscă înăbuşită şi, când este frumos rumenită, pe toate feţele, crocantă, scoateţi-o şi puneţi-o în alt vas.

Pregătiţi un sos din făină, supă şi vin cu jiul) din tava de frigare. Sosul trebuie să aibă o culoare brună şi să fie gustos.

Tranşaţi apoi gâscă în bucăţi, puneţi-le pe un platou şi garnisiţi-le cu castanele glasate cu sos de friptură, varză de Bruxelles (fiartă 5 minute) strecurată şi dată prin unt.

Puneţi, de asemenea, cârnăciorii prăjiţi şi tăiaţi în bucăţi. Puneţi şi coşuleţele umplute cu bucăţi de ficat.

Aduceţi preparatul la masă, cu sosul separat, în sosieră.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.