Fundite italiene cu masline

Printeaza

O reteta de fundite italiene cu masline din: farfalle, mozzarella, masline negre, jambon de parma, rosii, ardei gras verde, capere, busuioc, sare, ulei de masline, otet si piper macinat.

Ingrediente:Fundite italiene cu masline

  • 500 g farfalle
  • 250 g mozzarella
  • 100 g masline negre
  • 4 felii de jambon de Parma
  • 2 rosii
  • 1 ardei gras verde
  • 3 linguri capere
  • 4 fire busuioc + 2 fire (pentru decor)
  • sare

pentru sos:

  • 4 linguri ulei de masline
  • 6 linguri suc de rosii cu busuioc
  • 2 linguri otet
  • sare
  • piper macinat

 

Mod de preparare:

Incalziti o cantitate mare de apa cu sare intr-o oala cu capac. Cand clocoteste, puneti pastele si lasati-le sa fiarba circa 8 minute (trebuie sa ramana putin tari).

Pregatiti sosul: Amestecati intr-un bol sucul de rosii cu otetul, sarati, piperati si incorporati uleiul, putin cate putin.

Opăriţi roşiile, curăţaţi-le de pieliţă şi înlăturaţi seminţele. Tăiaţi pulpa în cubuleţe. Tăiaţi ardeiul în două, scoateţi seminţele şi filamentele albe, spălaţi-1, ştergeţi-1 şi tăiaţi-1 bucăţele. Tăiaţi mozzarella în bucăţi şi jambonul în şuviţe. Răsturnaţi toate ingredientele într-un castron mare, încorporaţi caperele, măs­linele negre şi busuiocul tocat. Săraţi şi amestecaţi.

Scurgeţi pastele. Amestecaţi-le ime­diat cu sosul. Omogenizaţi din nou şi lăsaţi-le să se răcească. Adăugaţi totul peste ingredientele din castron. Amestecaţi bine şi puneţi castronul la rece până în momentul servirii. Decoraţi cu busuiocul rămas.

Fundite italiene cu masline

Fundite italiene cu masline

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.