Fructe in aluat cu ghimbir si miere

Printeaza

Fructe in aluat cu ghimbir si miere din: mere, banane, ananas, suc de lămâie, ghimbir, oua, sare, făină, praf de copt, ulei de prăjit, miere.

Ingrediente:Fructe_in_aluat_cu_ghimbir_si_miere

  • 2 mere
  • 2 banane
  • 4 felii ananas
  • 2 linguri suc de lămâie

Pentru aluat:

  • 1 bucată ghimbir
  • 2 ouă
  • 1 linguriţă sare
  • 90 g făină
  • 1/4 linguriţă praf de copt
  • ulei de prăjit
  • 4-8 linguri miere

Mod de preparare:

Merele se curăţă de coajă şi sâmburi şi se taie felii. Ba­nanele se decojesc şi se taie rondele. Fructele se stropesc cu lămâie.

Pentru aluat, se decojeşte ghimbirul şi se rade.

Se amestecă ouăle bătute cu sare, ghimbir, făină, praf de copt şi 4 linguri de apă; se lasă să stea 10 min.

Se încinge uleiul. Se înfig în furculiţe bucăţile de fruc­te şi se trec prin aluat; se plonjează imediat în uleiul fierbinte.

Se prăjesc 3 min. şi se scot cu spumiera. Se lasă să se scurgă pe prosoape de hârtie.

Se păstrează calde, în cuptorul încălzit la 80° C (până ce sunt gata toate; apoi se aşază pe o tavă şi se serveşte alături un bol de miere, prin care se vor trece bucăţelele de fructe.

Fructe in aluat cu ghimbir si miere

Fructe_in_aluat_cu_ghimbir_si_miere

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.