Mere in aluat cu bere

Printeaza

Mere in aluat cu bere din: bere, lapte, oua, portocala, zahar, unt, ulei, sare, faina, mere.

Ingrediente:Mere in aluat cu bere

  • 150 ml bere blondă
  • 150 ml lapte
  • 2 ouă
  • 1 portocală
  • 5 linguri zahăr
  • 50 g unt
  • 2 linguri ulei
  • 1 praf de sare
  • faină, cât cuprinde
  • 4 mere

 

Mod de preparare:

Combini laptele cu berea, adaugi ouăle, sarea, sucul şi coaja de la portocală şi zahărul. Incorporezi făină atât cât sa obţii un aluat de consistenţa unei smântâni.

Topeşti untul în tigaie şi adaugi uleiul. îndepărtezi cotorul de la mere, le tai rondele, le treci prin făină, apoi prin aluat şi le rumeneşti în tigaie pe ambele părţi.

Le scoţi pe şervete de hârtie pentru a se absorbi excesul de ulei. Le serveşti pudrate cu zahăr amestecat cu scorţişoară, după gust.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.