Friptura de porc picanta

Printeaza

Friptura de porc picanta din: pulpa de porc, slanina afumata, cascaval, usturoi, boia, smantana, sare, ulei, piper.

Ingrediente:Friptura de porc picanta

  • 1 pulpă de porc
  • 200 g slănină afumată
  • 200 g caşcaval ras
  • 8-10 căţei de usturoi
  • 1 linguriţă cu boia dulce de ardei
  • 1 cană cu smântână
  • sare
  • 2 linguri cu ulei
  • piper măcinat

 

Mod de preparare:

Curăţaţi carnea de pieliţe, desfaceţi încet de pe os folosind lama ascuţită a unui cuţit mare, spălaţi şi uscaţi carnea în şerveţele de hârtie.

întindeţi carnea pe planşeul de lucru, tăiaţi-o din loc în loc pentru a împăna cu usturoi şi slănină afhmată (tăiată felii groase). Săraţi, piperaţi şi ungeţi carnea cu boia duîce de ardei. Aşezaţi carnea în tava de friptură – dacă tava este mică, faceţi carnea sul. Puneţi în tavă 1 cană cu apă caldă şi 2 linguri cu ulei. Condimentaţi cu cimbru sau busuioc uscat.

Frigeţi carnea 1 oră până când se rumeneşte uşor; întoarceţi friptura. Adăugaţi smântână, lăsaţi încă 1 oră în cuptor la foc potrivit. Controlaţi dacă friptura este făcută: dacă furculiţa pătrunde uşor în came, stingeţi focul. Acoperiţi friptura cu caşcaval ras, lăsaţi tava în cuptorul stins 1/4 oră.

Scoateţi friptura pe platou, tăiaţi felii mari, aşezaţi-le pe farfurii lângă legume fierte, salată de sezon, pâine de casă şi vin roşu.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.