Friptura de porc cu bureti si sos de salvie

Printeaza

Friptura de porc cu bureti si sos de salvie din: pulpă de porc, ulei, ceapa, morcov, bureţi „gălbiori”, usturoi, sare, vin alb, zeamă de lămâie, frunze de salvie proaspete sau uscate, piper, cartofi.

Ingrediente:

  • 600 g pulpă de porc
  • 3 linguri ulei
  • 1 ceapă mică
  • 1 morcov
  • 3-4 bureţi „gălbiori”
  • 2-3 căţei de usturoi
  • sare

Pentru sosul mariant:

  • 1 pahar de vin alb
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 2-3 frunze de salvie proaspete sau uscate
  • sare
  • piper

Pentru granitura:

  • 4 cartofi potriviţi
  • 2 linguri ulei

 

Mod de preparare:

Se amestecă vinul, zeama de lămâie, frun­zele de salvie tăiate bu­căţi mari, sare şi piper. Se pune carnea porţionată şi se lasă la mace­rat câteva ore.

Se taie ceapa ron­dele, morcovul bucăţi mici, usturoiul se toacă mărunt, se rumenesc uşor în ulei, apoi se scot deoparte. In gră­simea rămasă, se pune carnea scursă de sosul in care s-a macerat şi se prăjeşte 3-4 minute.

Se adaugă ciupercile tăia­te bucăţi şi se mai lasă 5-6 minute, la foc iute. Se adaugă legumele, se pune sare şi piper, după gust, şi se mai lasă câteva minute.

Separat, se curăţă cartofii de coajă, se taie felii, se condimentează cu sare, piper, se stro­pesc cu ulei, se aşază într-o tavă tapetată cu pergament şi se pun la cuptor pentru circa 20 de minute. Se servesc împreună cu friptură.

 

Friptura de porc cu bureti si sos de salvie

Friptura_de_porc_cu_bureti_si_sos_de_salvie

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.