Drob de ficat de pui cu patrunjel

Printeaza

Drob de ficat de pui cu patrunjel din: ficăţei de pui, pipote şi inimi de pui, oua, patrujel verde, marar verde, ceapa, ulei, condimente pentru chiftele sau drob, piper, sare, usturoi verde sau uscat, măsline verzi fără sâmburi.

 

Ingrediente:

  • 500 g ficăţei de pui
  • 500 g pipote şi inimi de pui
  • 6 ouă
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • 1 legătură mărar verde
  • 2 cepe
  • 100 ml ulei
  • condimente pentru chiftele sau drob
  • piper şi sare după gust
  • 1 legă­tură usturoi verde sau 1 căpăţână de usturoi uscat
  • 100 g măsline verzi fără sâmburi

 

Mod de preparare:

Speli ficăţeii şi pipotele în mai multe ape, le cureţi şi le fierbi în apă cu sare, timp de 15 minute. Laşi apoi să se răcească.

Tai fin ceapa şi o prăjeşti în ulei, adăugând 2-3 linguriţe de apă, până devine uşor aurie (la foc mic).

Intr-un bol, pui ficăţeii şi pipotele tăiate fin sau date prin maşina de tocat, ceapa prăjită uşor, verdeaţa tocată foarte fin, usturoiul tocat fin sau pisat, jumătate din cantitatea de ulei de la prăjit ceapa, condimentele, sare, piper, măslinele feliate şi 5 ouă bătute uşor.

Amesteci foarte bine. într-o tavă de chec unsă cu ulei şi tapetată cu pesmet torni compoziţia din bol şi o nive­lezi.

Adaugi deasupra un ou bătut şi coci compoziţia în cuptorul preîncălzit, timp de 45-50 de minute, la temperatură potrivită.

 

Drob de ficat de pui cu patrunjel

Drob_de_ficat_de_pui_cu_patrunjel

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.