Desert cu pepene rosu, vin si frisca

Printeaza

Desert cu pepene rosu, vin si frisca din: aluat de patiserie, pepene rosu, zahar, vin alb sec, lamaie, frisca.

Desert_cu_pepene_rosu_vin_si_frisca

Ingrediente:

  • 450 o aluat de patiserie
  • 1 pepene roşu
  • 50 g zahăr
  • 200 ml vin alb sec
  • 1 lămâie
  • 750 ml frişca

 

Mod de preparare:

Aluatul dezghetat se intinde putin cu sucitorul si se taie cu forma de tort un cerc. Se aseaza intr-o tava cu putin ulei si se coace 15 minute. restul aluatului se taie triunghiuri se se coc.

Pepenele se curata de seminte, se taie cubulete si se lasa la frigider. Intr-o forma de tort cu pereti detasabili se aseaza blatul racit.

Gelatina se amesteca cu vinul, cu zaharul, sucul de lamaie si 25o ml de apa. Se fierbe timp de doua minute si se lasa sa se racoreasca. Pe blat se pun cuburile de pepene si se toarna gelatina.

Se lasa la frigider 30 de minute, se scoate din forma si se orneaza cu frisca, triunghiuri de aluat, cu coaja de lamaie si cu bucati de pepene rosu.

Desert cu pepene rosu, vin si frisca

Desert_cu_pepene_rosu_vin_si_frisca

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.