Cozonac imbracat in ciocolata cu rom

Printeaza

Cozonac imbracat in ciocolata cu rom din: făină, iaurt sau lapte bătut, oua, praf de copt, sare, zahar, zahar vanilat, coaja de lamaie, unt, smantana dulce, ciocolată menaj, rom, zahăr pudră, zeamă de lămâie.

Ingrediente:Cozonac_imbracat_in_ciocolata_cu_rom

  • 300 g făină
  • 200 g iaurt sau lapte bătut
  • 2 ouă
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 6 linguri zahăr
  • 2 pliculeţe zahăr vanilat
  • coaja rasă de la o lămâe
  • 1 lingură unt pentru uns forma

Pentru sosul de ciocolată:

  • 125 ml smântână dulce
  • 100 g ciocolată menaj
  • 2 linguri rom
  • 1 lingură unt

Pentru ornat:

  • 100 g zahăr pudră
  • 2 linguri zeamă de lămâie

Mod de preparare:

Cerni făina într-un vas mare, îm­preună cu praful de copt şi praful de sare, adaugi zahărul şi zahă­rul vanilat, ouăle bătute, coaja rasă de lămâie şi, treptat iaurtul, frământând un aluat omogen, împărţi aluatul în două, modelezi două suluri, pe care le împleteşti şi apoi le aşezi într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină.

Laşi tava să stea la temperatura camerei 20 de minute, apoi introduci co­zonacul în cuptorul bine încălzit, pentru o oră, până se rumeneşte frumos. între timp, încălzeşti smântână dulce, încorporezi cio­colata rasă şi freci energic până se omogenizează ca o cremă ceva mai fluidă.

Aromatizezi cu rom, turnat puţin câte puţin şi continui să amesteci permanent, ca să nu se taie.

Când sosul de ciocolată s-a răcorit puţin, adaugi untul, amesteci şi torni sosul pes­te cozonac, având grijă să fie acoperit cu ciocolată întreg cozo­nacul. Separat, amesteci zahărul pudră cu zeama de lămâie, până se îngroaşă.

Torni compoziţia într- un poş şi ornezi după pricepere şi inspiraţie suprafaţa cozonacului, îl laşi câteva ore să se înterească glazura de ciocolată, înjunte de a-l porţiona.

Cozonac imbracat in ciocolata cu rom

Cozonac_imbracat_in_ciocolata_cu_rom

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.