Cozonac bulgaresc cu stafide, migdale si rom

Printeaza

Cozonac bulgaresc cu stafide, migdale si rom din: oua, faina, lapte, zahar, unt, drojdie, ou, stafide, migdale, sare, esenta de rom.

Cozonac_bulgaresc_cu_stafide_migdale_si_rom

Ingreidente:

  • 6 ouă
  • 1 kg făină
  • 250 ml lapte
  • 300 g zahăr
  • 250 g unt
  • 25 g drojdie
  • 1 ou
  • stafide, migdale
  • 1 fiolă esenţă de rom
  • sare

Mod de preparare:

Amesteci drojdia cu puţin lapte, puţină făină, zahăr şi un praf de sare, apoi laşi la dospit.

Cerni făina, laşi un spaţiu gol în mijlocul ei, apoi adaugi maiaua, ouăle odată cu za­hărul, esenţa de rom, laptele şi, la final, untul.

Frămânţi, până obţii un aluat omogen şi moale. Laşi la dospit 1 oră, până când îşi dublează volumul. împărţi alu­atul în 3 porţii egale şi le întinzi.

Presari peste aluat stafide, rulezi, apoi laşi la crescut încă 20 de minute, înainte de a-l introduce în cuptorul încins la 200 de grade Celsius, ungi cozonacul cu gălbenuş şi, după ce îl scoţi, presari deasupra migdale mărunţite.

Cozonac bulgaresc cu stafide, migdale si rom

Cozonac_bulgaresc_cu_stafide_migdale_si_rom

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.