Cotlet de porc cu mere si sos de mustar

Printeaza

Cotlet de porc cu mere si sos de mustar din: cotlet de porc, miere, mustar Dijon, sare, piper, usturoi, cimbru, mere, bere, mustar, faina sau amidon.

Cotlet_de_porc_cu_mere_si_sos_de_mustar

Ingrediente:

  •  1 cotlet de porc de circa 1-1 1/2 kg
  •  1 lingură miere
  •  2 linguri muştar Dijon
  •  sare,
  •  piper
  •  3-4 căţei de usturoi
  •  1 crenguţă de cimbru uscat
  •  4 mere
  •  300 ml bere

Ingrediente pentru sos:

  •  3 linguri muştar
  •  1 linguriţă făină sau amidon

Mod de preparare:

Speli carnea, o usuci şi o crestezi din loc în loc. O împănezi cu fâşii de usturoi şi o presari cu sare şi piper  după gust. Amesteci mie­rea cu muştarul şi ungi cotletul cu pasta.

Il aşezi în tavă, o acoperi cu folie de aluminiu şi îl păstrezi în fri­gider până a doua zi. Torni în tavă o cană de apă, pui crenguţa de cim­bru, acoperi din nou cu folia şi introduci vasul în cuptor, la foc mic spre mediu, pentru aproximativ 2 ore.

La fiecare 1/2 oră, stropeşti carnea cu sosul din tavă şi mai adaugi apă. Cu un băţ pentru frigărui, încerci dacă s-a pătruns carnea. Torni berea şi aşezi în jurul cărnii mere tăiate în sferturi.

Continui coacerea 10 minute, în tava neaco­perită. Strecori sosul, îl ames­teci cu muştarul şi făina desfăcută în 100 ml apă rece şi fierbi totul 5 minute, amestecând energic. Aduci la masă friptura, merele, sosiera cu sos şi garnitura preferată.

 

Cotlet de porc cu mere si sos de mustar

Cotlet_de_porc_cu_mere_si_sos_de_mustar

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.