Cornuleţe cu suncă, urdă, branză de burduf sau crenvurşti

Printeaza

Cornuleţe cu suncă, urdă, branză de burduf sau crenvurşti

Ingrediente:Cornuleţe cu suncă, urdă, branză de burduf sau crenvurşti

  • 100 g unt
  • 100 g smintină
  • 150 g faină de griu
  • 1—2 ouă
  • sare

Pentru umplut :

  • 150 g şuncă
  • 150 g urdă
  • 150 g brînză de burdut sau 5 crenvurşli (1/2 pereche)

 

Mod de preparare:

Cu şuncă. Ţinem smîntîna în prealabil 5—10 ore într-o legăturică de tifon, aco­perită cu mălai. Apoi o punem într-un castron, adăugăm făină, sare şi frămîntăm. Din această cocă facem o foaie subţire. întindem apoi untul peste toată foaia şi procedăm ca la aluatul franţu­zesc.

Lăsăm aluatul peste noapte la rece. A doua zi facem cornuleţele în felul următor. Alegem feliuţe de şuncă fără grăsime şi le tăiem în bucăţele pă­trate. Intindem foaia de aluat subţire ca de o muchie de cuţit. Tăiem din foaie tri­unghiuri şi punem şunca în lungul ba­zei triunghiului.

Rulăm triunghiul de aluat de la bază spre vîrf, colţul rămînînd deasupra. Apoi întoarcem cornule­ţele în formă de semilună. Ungem cu ou, presărăm cu parmezan (caşcaval) ras, le punem într-o tavă presărată cu făină şi dăm la cuptor. Servim fierbinţi.

Cu urdă. Amesţecăm urdă grasă cu mărar tînăr, tocat mărunt, şi sare după gust. Adăugăm un gălbenuş şi umplam cornuleţele. Le ungem deasupra cu ou şi le presărăm cu parmezan.

Cu brînză de burduf. Amestecăm brîn­ză de burduf cu un gălbenuş, frecăm bine şi umplem cornuleţele. Procedăm apoi la fel ca mai sus.

Cu crenvurşti. Din foaia de aluat tăiem şuviţe late de 2—3 cm şi lungi de 20 cm. Apoi învelim un crenvurşt cu şuviţa de aluat, de la un capăt la celălalt. Nu trebuie să se vadă capetele crenvurştului. Ungem sulurile obţinute cu ou şi le dăm la cuptor, într-o tavă presărată cu făină.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.