Conopida gratinata cu nuca

Printeaza

Conopida gratinata cu nuca din: conopida, lapte, unt, dafin, amidon, branza cheddar, paine, nuca.

Ingrediente: 

  • 1 conopidă
  • 500ml de lapte
  • 50g de unt
  • 3 frunze proaspete de dafin, împăturite în două pentru a le rupe nervura centrală
  • 3 linguri de amidon
  • 140g de brânză cheddar, rasă
  • 25g de pâine albă, ruptă în bucăţi mici
  • 50g miez de nucă, tocat

 

Mod de preparare:

Taie conopida în buchetele de mărime egală, de jur-împrejurul cotorului, apoi dă în clocot o oală mare cu apă sărată.

Pune în ea conopida şi fierbe-o 8 minute sau până când devine fragedă. Scurge-o într-o strecurătoare mare şi las-o să se usuce.

Dacă e nevoie, agită strecurătoarea pentru a scăpa de cât mai multă apă din micile crăpături ale bucheţelelor de conopidă.

Aranjează-le într-un vas ceramic mare.

Pentru a face sosul, toarnă laptele într-o oală, adaugă untul, frunzele de dafin şi amidonul, şi încălzeşte ingredientele la foc mic, amestecând tot timpul, până când sosul se îngroaşă şi devine cremos.

Indepărtează frunzele de dafin, adaugă 100g de brânză şi asezonează după gust.

Toarnă sosul peste conopidă şi presară deasupra restul de brânză.

Dacă urmează să dai mâncarea acum la cuptor, treci direct la pasul 3; dacă nu, acoper-o şi tine-o la frigider. Poate fi preparată cu o zi în avans.

Incinge cuptorul la 220°C. Presară pâinea şi nuca peste-conopidă şi coace mâncarea 25 de minute, până când devine aurie.

 

Conopida gratinata cu nuca

Conopida_gratinata_cu_nuca

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.