Clatite cu albus si coacaze

Printeaza

Clatite cu albus si coacaze din: faina, zahar, sare, oua, lapte, unt sau margarina si coacaze.

Clatite_cu_pere_caramelizate

 

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 350 g făină
  • 80 g zahăr
  • 1/2 linguriţă cu sare
  • 6 ouă
  • 1/2 l lapte
  • 80 g unt sau margarină pentru prăjit foile

Umplutura:

  • 800 g coacăze roşii
  • 8 albuşuri proas­pete
  • 300 g zahăr

 

Mod de preparare:

După ce aţi pregătit aluatul de clătite, puneţi-l la o parte. Separat, bateţi albuşurile spumă, îndulciţi-le cu zahăr şi încorporaţi aici coacăzele. Incălziţi cuptorul la 250°C. Prăjiţi foile de clătite, aşezaţi-le pe un platou cald. Deasupra fiecărei foi puneţi spumă de albuş cu coacăze.

Daţi platoul la cuptor până când spuma de albuş se întăreşte şi devine maronie. După 10 minute preparatul este gata şi poate fi servit.

 

 

Clatite cu albus si coacaze

Clatite_cu_pere_caramelizate

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.