Ciorba de porc cu linte si tarhon
PrinteazaCiorba de porc cu linte si tarhon din: linte, carne de porc, morcovi, rădăcină de pătrunjel, ceapa, foi de dafin, usturoi, faina, ulei, ardei gras rosu, oţet aromat cu tarhon, rosii, tarhon, sare, piper.
Ingrediente:
- 300 g linte
- 300 g carne de porc
- 2 morcovi
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 ceapă
- 2 foi de dafin
- 2 căţei de usturoi
- 1 lingură făină
- 3 linguri ulei
- 1 ardei gras roşu
- oţet aromat cu tarhon
- 1 roşie
- 1 lingură tarhon tocat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli lintea şi o acoperi cu 1 litru de apă fierbinte, apoi cu un capac. O laşi să se înmoaie până fierb legumele şi carnea. Cureţi şi speli legumele. Tai ceapa şi ardeiul mărunt, iar morcovii şi pătrunjelul în rondele.
Decojeşti roşia şi o tai în cubuleţe. într-o oală de 5 litri, căleşti ceapa în 2 linguri uleiul încins, iar când devine sticloasă, adaugi cubuleţe de carne, morcovii, foile de dafin, pătrunjelul şi ardeiul.
Amesteci din când în când şj le căleşti 2-3 minute. Stingi cu 3 litri de apă şi continui fierberea până când carnea se înmoaie. Pui lintea scursă şi roşiile decojite, tăiate în cubuleţe.
Completezi cu apă fierbinte, după dorinţă şi continui fierberea % oră. încingi uleiul rămas, presari făină şi amesteci energic, după care torni treptat 200 ml apă fierbinte.
Adaugi în ciorbă rântaşul, tarhonul, usturoiul zdrobit, oţetul, sare şi piper după gust. Ciorba e gata după câteva clocote şi o poţi servi cu smântână.
Ciorba de porc cu linte si tarhon
Pofta buna!