Ciorba de porc cu linte si tarhon

Printeaza

Ciorba de porc cu linte si tarhon din: linte, carne de porc, morcovi, rădăcină de pătrunjel, ceapa, foi de dafin, usturoi, faina, ulei, ardei gras rosu, oţet aromat cu tarhon, rosii, tarhon, sare, piper.

 

Ingrediente:

  •  300 g linte
  •  300 g carne de porc
  •  2 mor­covi
  •  1 rădăcină de pătrunjel
  •  1 ceapă
  •  2 foi de dafin
  •  2 căţei de usturoi
  •  1 lingură făină
  •  3 linguri ulei
  •  1 ardei gras roşu
  •  oţet aromat cu tarhon
  •  1 roşie
  •  1 lingură tarhon tocat
  •  sare
  •  piper

 

Mod de preparare:

Speli lintea şi o acoperi cu 1 litru de apă fierbinte, apoi cu un capac. O laşi să se înmoaie până fierb legu­mele şi carnea.

Cureţi şi speli legumele. Tai ceapa şi ardeiul mă­runt, iar morcovii şi pătrun­jelul în rondele.

Decojeşti roşia şi o tai în cubuleţe. într-o oală de 5 litri, căleşti ceapa în 2 linguri uleiul încins, iar când devine sti­cloasă, adaugi cubuleţe de carne, morcovii, foile de dafin, pătrunjelul şi ardeiul.

Amesteci din când în când şj le căleşti 2-3 minute. Stingi cu 3 litri de apă şi continui fierberea până când carnea se înmoaie.

Pui lintea scursă şi roşiile decojite, tăiate în cubuleţe.

Completezi cu apă fierbinte, după dorinţă şi continui fierberea. Incingi uleiul rămas, pre­sari făină şi amesteci ener­gic, după care torni treptat 200 ml apă fierbinte.

Adaugi în ciorbă rântaşul, tarhonul, usturoiul zdrobit, oţetul, sare şi piper după gust.

Ciorba e gata după câteva clocote şi o poţi servi cu smântână.

 

Ciorba de porc cu linte si tarhon

Ciorba_de_porc_cu_linte_si_tarhon

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.