Ciorba cu branza, smantana si nucsoara

Printeaza

Ciorba cu branza, smantana si nucsoara din: unt, ceapă-lungă, făină, supă de vită, nucşoară, brânză gouda, ambră cenuşie de Java, ou, smântână, sare, piper.

 

Ingrediente: Ciorba_cu_branza_smantana_si_nucsoara

  • 30 g unt
  • ceapă-lungă
  • 1 lingură de făină
  • 1,5 l supă de vită
  • 1 praf de nucşoară rasă
  • 250 g brânză gouda
  • 4 g ambră cenuşie de Java
  • 2 gălbenuşuri de ou
  • 1 cană de smântână proaspătă lichidă
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Se pune untul la topit la foc mic, într-o crăticioară şi se căleşte ceapa fin tăiată. Se presară cu făină, mai înainte de a căpăta culoare, se amestecă şi, fără să se ajungă până la culoarea roşie, se toarnă puţin câte puţin supa prealabil încăl­zită, amestecând constant.

Se lasă pe foc până se tăie brânza în bucăţi mici. Se asezonează supa cu sare, piper, un praf de nucşoară, arnbra cenuşie şi brânza. Se amestecă în continuare la foc mic, cu o spatulă de lemn, până când s-a topit aproape toată brânza. Apoi se ia de pe foc.

Se bat gălbenuşurile cu jumătate din smântână- şi se leagă supa cu acest amestec. Se toarnă în farfurii adânci, garnisite cu o linguriţă de smântână şi se serveşte imediat această supă selectă şi afurisit de energizantă.

Ciorba cu branza, smantana si nucsoara

Ciorba_cu_branza_smantana_si_nucsoara

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.