Cheesecake cu sos de zmeura

Printeaza

Cheesecake cu sos de zmeura din: biscuiti digestivi, unt, crema de branza de vaci, zahar tos, coaja de lamaie, foi de gelatina, zmeura, zeama de lamaie, albus, zmeura.

Ingrediente:Cheesecake_cu_sos_de_zmeura

  • 150 g biscuiti digestivi, zdrobiti
  • 75 g unt, topit

pentru crema de umplutura:

  • 300 g crema de branza de vaci
  • 125 g zahar tos
  • coaja de la 1/2 lamaie razuita
  • 1-2 foi de gelatina
  • 150 ml frisca lichida
  • 300 g zmeura
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 albus

pentru sosul de zmeura:

  • 250 g zmeura proaspata sau decongelata
  • 50 g zahar tos
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • zmeura pentru ornat

 

Mod de preparare:

Combina  biscuiţii cu untul si apoi aşază într-un strat presat uniform, în forma de blat de 20 cm tapetată cu hârtie de copt. Dă la rece.

Pentru umplutură, combină crema de brânză de vaci, zahărul, coaja de lămâie până la omogenizare. Pune gelatina la înmuiat în apă rece. Pune pe foc jumătate din cantitatea de frişcâ lichidă şi adu la punctul de fierbere; ia vasul de pe foc şi adaugă foile de gelatină şi dizolvă.

Intr-un bol pune zmeura şi zeama de lămâie şi striveşte. Combină amestecul de gelatină cu compoziţia de brânză de vaci şi ogenizează. Adaugă frişca şi zmeura. Bate albuşurile spumă şi încorporează-le în cremă. Toarnă compoziţia în formă şi dă la rece minimum 6 ore.

Pentru sos, pune într-un vas pe foc zmeura, zahărul şi zeama de lămâie şi încălzeşte treptat, până când fructele se sparg şi zahărul se dizolvă. Trece prin sită pentru a reţine seminţele şi lasă deoparte până când se răceşte.

Pentru a servi, trece cuţitul pe marginea formei şi desprinde tortul de margine. Taie felii şi serveşte ornat cu zmeură proaspătă şi sos de zmeură.

Cheesecake cu sos de zmeura

Cheesecake_cu_sos_de_zmeura

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • cheesecake cu branza de vaci
  • https://www restaurantedelux ro/cheesecake-sos-zmeura html

1 comentariu

  1. Vreau si eu prajitura din asta 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.