Cateva retete simple si usor de preparat

Printeaza

Cateva retete simple si usor de preparat

Legumele care pot fi combinate cu carnea se pot consuma, la rândul lor, crude (sub formă de salate) sau, de ce nu,  pot fi coapte pe grătar sau gratinate.

Nu asociaţi proteinele cu făinoasele şi cu dulciurile, deoarece acest obicei  îngreunează digestia .

Dovlecei umpluți cu bulgur

retete

Ingrediente:

  • 150 g bulgur mărunt
  • 2 dovlecei
  • 2 ardei grași roșii
  • 125 ml supă de legume
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 50 g unt
  • 200 g brânză de oaie
  • câteva frunze de mentă
  • sare
  • piper negru proaspăt măcinat

 

 

Mod de preparare:

Coci ardeii pe flacără, îi cureți de coajă și semințe și îi tai mărunt.

Încălzești uleiul într-o tigaie și călești puțin bulgurul, apoi torni treptat supă fierbinte de legume și amesteci până când bulgurul absoarbe tot lichidul.

Timpul necesar pentru ca bulgurul să se umfle depinde de mărimea boabelor sparte.

Adaugi în tigaie ardeii copți mărunțiți, 25 g unt, frunzele de mentă tocate, sare și piper după gust.

Tai dovleceii în jumătate, pe lungime și le scoți miezul cu ajutorul unei lingurițe.

Umpli jumătățile cu amestec și presari deasupra brânză rasă.

Așezi dovleceii într-o tavă unsă cu unt și îi coci 25 de minute, la foc mediu.

Servești preparatul cald, decorat cu frunze de mentă proaspete.

Dovlecei umpluți cu bulgur

retete

Pofta buna!

 

 

Bruschete cu sparanghel

Ingrediente:

  • 12 felii de pâine integrală cu semințe
  • 200 g brânză de capră
  • 1 legătură sparanghel proaspăt
  • 3 linguri unt 80% grăsime
  • 60 ml ulei de măsline
  • 1 linguriță ierburi de Provence
  • 1 linguriță sare de mare grunjoasă

 

Mod de preparare:

Tapetezi tava aragazului cu hârtie de copt și încingi cuptorul la 180ºC.

Amesteci untul moale cu 3 linguri ulei de măsline, sarea și ierburile de Provence.

Ungi feliile de pâine cu acest amestec și le așezi în tavă, cu pasta deasupra.

Coci feliile de pâine până se rumenesc, întorcându-le pe ambele părți.

După ce se răcesc, presari deasupra brânză de capră, le stropești cu uleiul de măsline rămas și pui fâșii subțiri de sparanghel, tăiate pe lungime.

 

Bruschete cu sparanghel

retete

Pofta buna!

 

Piept de curcan cu sos gorgonzola, ananas si ciuperci

Ingrediente:

  • 200 g piept de curcan
  • 1 lingura unt
  • 150 g branza gorgonzola
  • 1 cana smantana de gatit
  • sare
  • piper
  • patrunjel optional
  • 200 g ciuperci
  • ulei
  • usturoi
  • ananas
  • rucola
  • lastari de mazare

 

 

Mod de preparare:

Se tranșează în bucăți nu foarte groase 200 g piept de curcan, apoi se pune pe grătarul încins și uns cu ulei, se întoarce pe ambele părți până se rumenește frumos și este bine pătruns

Se prepară sosul gorgonzola: se topește 1 lingură unt într-o tigaie, se adaugă 150 g brânză gorgonzola tăiată cubulețe mici.

Când brânza s-a topit, se adaugă 1 cană de smântână de gătit.

Când începe să fiarbă se ia de pe foc și se condimentează cu sare și piper. Eu am adăugat și putin pătrunjel verde (opțional).

Garnitura: se curăță 200 g ciuperci și se spală, se taie felii groase (sau se lasă întregi dacă sunt micuțe, se prăjesc în 3 linguri ulei încins, la foc iute, până scade zeama din ele și încep să se rumenească.

Se adaugă la sfârșit 2-3 căței de usturoi și pătrunjel tocat.

Se înăbușă în tigaie, în unt, 2 rondele de ananas din conservă.

Se ornează cu rucola,  și lăstari de mazăre

 

Piept de curcan cu sos gorgonzola, ananas si ciuperci

retete

Pofta buna!

 

Supa de pui cu galuste si legume

Ingrediente:

  • 2 kg pui
  • 2-3 cepe
  • 1 țelină
  • 5 morcovi
  • 3 rădăcini de păstârnac
  • sare
  • 4 ouă
  • 250 g griș
  • 100 ml ulei
  • verdeață

 

Mod de preparare:

Porționezi carnea și o pui la  fiert în 10-12 litri de apă,cu o lingură de sare.

După ce îndepărtezi spuma, iar carnea  fierbe pe jumătate, pui la  fiert legumele curățate și spălate.

Fierbi carnea și legumele la foc mediu până se înmoaie.

Bați albușurile cu puțină sare, apoi adaugi gălbenușurile și încorporezi treptat grișul și uleiul.

După ce aluatul s-a odihnit 15-20 de minute, pui găluștele cu lingura și le  fierbi la foc mic, timp de 10 minute.

Sărezi supa după gust, stingi focul, acoperi vasul cu capac, iar după 1/2 oră, presari verdeața și poți să oferi supa spre consum.

Supa de pui cu galuste si legume

retete

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.