Carne de vită cu sote de legume

Printeaza

O reteta de carne de vita cu sote de legume din: carne de vita, ceapa, usturoi, morcovi, ardei grasi, broccoli, fasole verde, suc de rosii, prez, sare, piper, sos de soia, zahar, ulei, ghimbir, sare si piper.

Ingrediente:Carne de vită cu sote de legume

  • 400 g carne de vită (viţel)
  • 1 ceapă
  • 2 căţei de usturoi
  • 2 morcovi
  • 2 ardei graşi (roşu şi galben)
  • 1 broccoli mic
  • 5-6 teci de fasole verde
  • 4 linguri ulei
  • 5 linguri suc de roşii
  • 200 g orez pentru garnitură
  • sare
  • piper

pentru sosul marinat:

  • 6 linguri sos de soia
  • 1 linguriţă zahăr
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingură ghimbir proaspăt ras
  • sare >
  • piper

 

Mod de preparare:

Se amestecă, într-un castron mare, ingredientele pentru sosul marinat, se taie carnea bucăţele potrivite, se introduc în sos şi se lasă la marinat peste noapte.

Se scoate carnea din sosul marinat, se rumeneşte uşor, pe toate părţile, în puţin ulei bine încins, apoi se scoate deoparte şi în locul ei se călesc legumele tăiate după preferinţă.

Când s-au înmuiat, se adaugă din nou carnea, câteva linguri de apă cakiă, sosul marinat strecurat, sucul de roşii, sare şi piper, după gust.

Se lasă să fiarbă înăbuşit circa 15 minute, până când sunt bine pătrunse şi zeama a scăzut.

Separat, se fierbe orezul  în apă cu sare şi o lingură de ulei, se strecoară şi se serveşte drept garnitură la soteul de legume cu carne.

Carne de vită cu sote de legume

Carne de vită cu sote de legume

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • sote de vita

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.