Bureti cu usturoi

Printeaza

Bureti cu usturoi din: bureti, sare grunjoasa, otet, zahar, boabe de piper, usturoi, flori de marar.

Ingrediente:Bureti_cu_usturoi

  • 2 kg bureti
  • 4 lingurite sare grunjoasa
  • otet
  • 8 lingurite zahar
  • 2 lingurite boabe de piper
  • 2 capatani de usturoi
  • 4 flori de marar

 

Mod de preparare:

Cureţi ciupercile, le speli în mai multe ape şi le fierbi 5 minute în apă uşor sărată.

Le scurgi în strecurătoare, timp de 10 minute.

Speli şi sterilizezi în cuptor borcane de 720-800 ml.

In fiecare borcan torni câte un deget de oţet şi pui 2 linguriţe cu zahăr, 1/2 linguriţă boabe de piper şi 1 linguriţă cu sare grunjoasă.

Pui ciupercile în borcane de 800 ml, cu usturoi printre ele. Deasupra aşezi câte o floare de mărar. T

orni apă în fiecare borcan, astfel încât să rămână un spaţiu gol până la gura borcanului.

Aşezi borcanele’ într-un vas, pe un şervet.

Pui ziare printre borcane, torni apă în vas până ajunge la un nivel cu 2 cm mai jos decât capacul. Le fierbi la bain- marie, pentru 15-20 de minute.

După ce s-au răcit complet în vasul în care au fiert, etichetezi borcanele şi le păstrezi în cămară.

Bureti cu usturoi

Bureti_cu_usturoi

Pofta buna!

 

poate iti place si:

Sote de ciuperci cu rucola

Bureti marinati

Bureti marinati din: bureti, sare, piper, dafin. Ingrediente: bureti sare piper foi de dafin Mod de preparare: Bureţii se spală în mai multe ape, şi se lasă să se zvânte. Se pune la fiert un vas cu apă şi sare, după gust şi, când clocoteşte, se bagă şi bureţii, lăsându-i să dea şi ei în […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.