Budinca de paine cu coacaze si pere

Printeaza

Budinca de paine cu coacaze si pere din: oua, lapte, franzela, unt, zahar, scortisoara, coacaze, para.

Ingrediente:Budinca de paine cu coacaze si pere

  • 4 ouă
  • 1 1/2 căni lapte
  • 1 franzelă de ieri (5-6 felii mari de pâine)
  • 1 lingură unt + pentru uns vasul
  • 4 linguri zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat (sau mai mult)
  • 1 praf de scorţişoară
  • 100 g coacăze
  • 1 pară mare

 

Mod de preparare:

Unge cu unt un vas termorezistent, rupe feliile de pâine şi aşază-le în el. Stropeşte cu unt topit.

Bate ouăle cu zahărul şi zahărul vanilat, adaugă scorţişoara şi laptele cald. Toarnă peste pâine şi, cu o lingură, apasă uşor pâinea în aşa fel încât să absoarbă lichidul.

Pune coacăzele şi para tăiată cubuleţe, repartizân-du-le prin tot vasul, şi dă la cuptor 40-45 de minute.

Când e gata, lasă să se răcorească, apoi pudrează cu zahăr şi serveşte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.