Budinca cu ciocolata si afine

Printeaza

Budinca cu ciocolata si afine din: gelatina, apa, ciocolata, ulei, oua, xylitol, afine.

Ingrediente:Budinca_cu_ciocolata_si_afine

  • 15 g gelatină
  • 30 ml apă
  • 100 g ciocolată neagră (minimum 70% cacao), ruptă în bucaţele
  • 25 ml ulei de canola
  • 2 ouă, separate
  • 50 g xylitol (îndulcitor)
  • 100 g afine proaspete sau congelate

 

Mod de preparare:

Dizolvă gelatina în apă şi las-o 5 minute. Topeşte ciocolata împreună cu uleiul, la bain-marie. Omogenizează şi lasă deoparte să se răcorească.

Bate gălbenuşurile şi amestecă-le cu ciocolata. Bate albuşurile spumă până se întăresc, apoi mixează-le cu îndulcitorul, câte o lingură, pe rând.

Mixează până când compoziţia devine lucioasă şi se întăreşte.

Amestecă albuşurile cu ciocolata. Topeşte gelatina dizolvată timp de 30 de secunde în cuptorul cu microunde. în compoziţia de ciocolată amestecă afinele şi gelatina.

Toarnă compoziţia într-o formă specială.

Las-o să se întărească la frigider, timp de 3-4 ore, sau peste noapte. Scufundă forma rapid în apă fiartă şi răstoarnă budinca pe un platou.

Serveşte-o decorată cu afine.

Budinca cu ciocolata si afine

Budinca_cu_ciocolata_si_afine

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.