Budinca cu pere si afine
PrinteazaBudinca cu pere si afine din: pere, prune, afine, zahar, lamaie, faina, fulgi de ovaz, bicaronat, unt, migdale.
- 3 pere, curăţate şi tăiate bucăţi
- 4 prune, tăiate sferturi
- 150 g afine
- 50 g zahăr tos
- zeama şi coaja răzuită de la 1 lămâie
Pentru crusta crocantă:
- 150 g făină
- 25 g fulgi de ovăz
- 50 g zahăr brun
- 1 linguriţă bicarbonat
- 1 linguriţă amestec de mirodenii
- 50 g unt, tăiat cuburi, plus pentru uns
- 1 ou, bătut
- 25 g migdale rumenite
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la semnul 4/160 C. Combină fructele, zahărul, zeama şi coaja de lămâie şi apoi aşază amestecul într-un vas de 1,5 litri rezistent la cuptor.
Pentru crusta crocantă pune ingredientele şi un praf de sare într-un bol şi amestecă-le până când seamănă cu pesmetul. Adaugă ouăle şi încorporează-le cu furculiţa. Adaugă migdalele şi presară deasupra fructelor.
Dă la cuptor 30 minute, până când se rumeneşte şi devine crocant. Lasă să se răcorească uşor şi serveşte cu cremă de ou sau cu înghetată de vanilie.
Pofta buna!