Berbec la ceaun

Printeaza

O reteta de berbec la ceaun din: carne de berbec, ardei grasi, ardei iute, ceapa, usturoi, rosii, ulei, foi de dafin, verdeata, sare, piper si boia.

Poate te intereseaza si:

 

Ingrediente:Berbec la ceaun

  • 2 kg carne grasa de berbec
  • 4 ardei grasi rosii
  • 2 ardei grasi verzi
  • 1 adei iute
  • 6 cepe
  • 1 capatana de usturoi
  • 800 g rosii
  • 400 ml ulei de dovleac sau de floarea soarelui
  • 4 foi de dafin
  • verdeata, la alegere: patrunjel, marar, cimbru
  • sare
  • piper
  • boia iute/dulce

 

Mod de preparare:

Tăiaţi carnea în bucăţi potrivite şi puneţi-o în vas, cu ulei, la foc potrivit. Amestecaţi tot timpul ca să nu se prindă de vas.

Când a scăzut toată zeama lăsată de carne şi carnea începe să se rumenească, adăugaţi dafinul, ceapa şi ardeii tăiaţi în cubuleţe.

Căliţi-le, amestecând mereu. Când ceapa s-a înmuiat, puneţi roşiile tocate mărunt.

Ţineţi în continuare vasul la foc potrivit şi amestecaţi din când în când. Adăugaţi 200 – 300ml apă caldă, usturoiul pisat şi lăsaţi să fiarbă.

Condimentaţi cu sare, piper şi boia dulce şi iute şi fierbeţi până când scade apa şi rămâne doar sosul îngroşat de legume.

Berbec la ceaun

Berbec la ceaun

Pofta buna!


Poate te intereseaza si:

Berbecut_in_patrunjel

Berbecut in patrunjel

Berbecut in patrunjel din: pulpa de berbecut, paine, ceapa, patrunjel, usturoi, lapte, ulei, sare, piper, coriandru, rozmarin, cimbru, otet. Ingrediente: 800 g pulpă de berbecuţ 6-7 felii de pâine 1 ceapă mare 2 legături de pătrunjel verde 4 căţei de usturoi lapte ulei sare piper coriandru rozmarin cimbru oţet   Mod de preparare: Pulpa de […]

Berbecut cu legume

Berbecut cu legume din: carne de berbecut, cartofi, morcov, ardei, ceapa, usturoi, ulei, bulion, vin, boia, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 600 g carne de berbecuţ dezosată 500 g cartofi roze 300 g baby morcov 1 ardei gras roşu 2 cepe 3 căţei de usturoi 2 linguri de ulei 200 ml bulion mai gros 100 ml […]

 

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • oaie la ceaun
  • berbecut la ceaun
  • berbec la ceaun
  • https://www restaurantedelux ro/berbec-ceaun html
  • carne de oaie la ceaun
  • miel la ceaun cu vin
  • oaie la ceaun reteta
  • reteta miel la ceaun
  • miel la ceaun reteta
  • friptura de oaie la ceaun

3 comentarii

  1. Berbecul asta o sa-l incerc si eu

  2. Foarte bun berbecutul

  3. Foarte bun, mie una imi place foarte mult

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.