Berbecut cu legume

Printeaza

Berbecut cu legume din: carne de berbecut, cartofi, morcov, ardei, ceapa, usturoi, ulei, bulion, vin, boia, cimbru, sare, piper.

Ingrediente:Berbecut cu legume

  • 600 g carne de berbecuţ dezosată
  • 500 g cartofi roze
  • 300 g baby morcov
  • 1 ardei gras roşu
  • 2 cepe
  • 3 căţei de usturoi
  • 2 linguri de ulei
  • 200 ml bulion mai gros
  • 100 ml vin alb
  • 1 lingură de boia (dulce sau iute)
  • 1 lingură de cimbru
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Toacă mărunt ceapa şi căleşte-o până devine lucioasă, fără să se rumenească.

Adaugă usturoiul zdrobit şi tocat, apoi boiaua şi amestecă. Pune carnea tăiată bucăţi mici, las-o două minute, apoi stinge cu vinul şi puţină apă fierbinte.

Inăbuşă carnea la foc mic, acoperit, amestecând din când în când să nu se ardă. Completează cu apă când lichidul scade.

Transferă carnea într-o oală de lut încăpătoare. Adaugă ardeiul şi cartofii tăiaţi cubuleţe, apoi baby morcovii întregi, bulionul diluat cu puţină apă, sarea, piperul şi cimbrul.

Completează cu apă cât să acopere ingredientele, scutură oala (nu folosi lingura), dă la cuptor la foc mic pentru circa o oră, până scade.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.