Baclava cu nuca, scortisoara si pesmet

Printeaza

Baclava cu nuca, scortisoara si pesmet din: foi de plăcintă, nuca, pesmet, zahar, apa, scorţişoară, ulei.

Ingrediente:Baclava_cu_nuca_scortisoara_si_pesmet

  • 1 pachet de foi de plăcintă
  • 800 g nucă tocată
  • 3 linguri cu pesmet
  • 700 g zahăr
  • 1 l apă
  • 1 linguriţă cu scorţişoară
  • 5 linguri cu ulei

Mod de preparare:

Amestecă nuca cu o cană cu zahăr, pesmet şi scorţişoară. Desfă câte două foi de plăcintă, unge-le cu ulei şi aşază un strat de nucă.

Procedează la fel cu restul foilor şi nuca. Lasă tava la rece 30 de minute, după care, cu un cuţit bine ascuţit, taie baclavaua în pătrate sau triunghiuri potrivite.

Din zahărul rămas şi apă, fierbe un sirop. Toarnă jumătate în tavă, iar restul, după ce se rumenesc foile. Pune tava în cuptor cam 50 de minute.

Ai grijă să nu o laşi prea mult! Baclavaua trebuie să fie foarteînsiropată.

Baclava cu nuca, scortisoara si pesmet

Baclava_cu_nuca_scortisoara_si_pesmet

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.