Baclava Tradiționala cu nuca

Printeaza

Baclava Tradiționala cu nuca din: foi de baclava, unt, nuci, scortisoara, zahar, apa, suc de lamaie, cuisoare, scortisoara.

Ingrediente:

  • 1 pachet de foi de baclava (aprox. 450 g)
  • 200 g unt topit
  • 300 g nuci măcinate
  • 1 linguriță scorțișoară măcinată

Pentru sirop:

  • 500 g zahăr
  • 250 ml apă
  • 1 lingură suc de lămâie
  • 2-3 cuisoare
  • 1 baton de scorțișoară

 

Mod de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 180°C. Ungeți o tavă cu unt topit.

Așezați un strat de foi de baclava, ungând fiecare foaie cu unt.

După 4-5 foi, presărați un strat de nuci amestecate cu scorțișoară.

Repetați procesul până se termină ingredientele, finalizând cu foi.

Tăiați baclava în forme de diamant sau pătrat.

Coaceți pentru 35-40 de minute până devine aurie.

Pregătiți siropul fierbând ingredientele și turnați-l peste baclava caldă.

Lăsați să se răcească înainte de servire.

Baclava Tradiționala cu nuca

Informații Nutriționale (per porție):

  • Calorii: ~350 kcal
  • Carbohidrați: 45 g
  • Proteine: 6 g
  • Grăsimi: 18 g

 

Baclava este un desert de origine orientală, popular în multe culturi din Orientul Mijlociu și Balcani.

Istoria sa datează din epoca otomană, fiind adesea asociată cu bucătăria palatului sultanilor. Este un simbol al ospitalității și sărbătorii.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Baclava cu susan

Baclava cu susan

Baclava cu susan din: foi de placinta, seminte de floarea-soarelui, susan, glucoza lichida, apa, scortisoara. Ingrediente: foi de plăcintă 300 g seminţe floarea-soarelui 200 g seminţe susan 350 g glucoză lichidă 100 ml apă clocotită 3 linguri scorţişoară   Mod de preparare: Prăjeşti seminţele în tigaie, adaugi scorţişoara şi glucoza lichidă, împreună cu apa. Cu această […]

 

Baclava

Baclava siriana

Baclava siriana din: zahar, apa, apa de flori de portocal, fistic, unt, cardamom, scortisoara, zahar pudra vanilat, foi de placinta. Ingrediente: 310 g zahăr tos 300 ml apă 60 ml apă de flori de portocal Umplutură: 500 g fistic prăjit, măcinat 300 g unt topit 1/2 linguriţă cardamom 1/2 linguriţă scorţişoară 3 linguri zahăr pudră […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.