Baclava cu nuca

Printeaza

Baclava cu nuca din: foi de placinta, margarina, nuca, pesmet, scortisoara, vanilie, lamaie, zahar, apa, miere, scortisoara, cuisoare.

Ingrediente:Baclava cu nuca

  • foi de plăcintă
  • 200 g margarină
  • 500 g nucă mă­cinată
  • 2 linguri de pesmet
  • scorţişoară
  • vanilie
  • coa­jă de lămâie
  • 500 g zahăr

Sirop:

  • 2 ceşti de zahăr
  • 2 ceşti de apă
  • 2 linguri de miere
  • 1 linguriţă de scorţişoară
  • 1/2 linguriţă de cuişoare

Mod de preparare:

Nucile se amestecă cu pesmetul, 200 g zahăr, vanilia, coaja de lămâie. Intr-o tavă unsă cu margarină se aşază un strat de foi stropite foarte bine cu margarină topită şi un strat de nuci. Re­petăm această operaţie de mai multe ori şi ter­minăm cu un strat de fbi.

Cu un cuţit bine as­cuţit tăiem pătrate şi turnăm deasupra restul de margarină topită. Se dă la cuptor.

In acest timp se prepară un sirop plin zahărul rămas, mierea de albine, 2 ceşti de apă şi esenţe. O parte din siropul fierbinte se toarnă treptat peste baclava, în timp ce aceasta este la cuptor. Când baclavaua este gata, se scoate şi se adaugă restul de sirop.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Antoanela Marescu

    Prea dulce baclavaua pentru mine

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.