Aripi de pui aromate

Printeaza

Aripi de pui aromate din: aripi de pui, miere, condimente jamaicane, fructe de padure, ghimbir, usturoi, ardei iute, cimbru, sos de soia, otet, orez, salata, felii de lamaie.

Ingrediente:

  • 8 aripi de pui
  • 1-2 linguri cu miere

Ingrediente pentru marinata:

  • 1 linguriţă cu amestec de condimente jamaicane măcinate (sau 1-2 fructe de pădure, zdrobite şi măcinate într-un mojar)
  • 1 lingură cu rădăcină proaspătă de ghimbir rasă fin
  • 1 căţel de usturoi, curăţat şi zdrobit
  • 1 ardei iute verde sau 1/2 ardei iute roşu mic tocat fin sau 1 linguriţă cu pastă de ardei iute
  • 1 lingură cu frunze de cimbru proaspăt sau 2 linguriţe cu cimbru uscat
  • 1 lingură cu sos de soia
  • 3 linguri cu oţet de vin alb sau
  • orez, salată şi felii de lămâie, pentru servire

Mod de preparare:

Amestecă toate ingredientele pentru marinată şi zdrobeşte-le într-un mojar sau un blender.

Unge aripile cu marinata, aşază-le într-un castron, acoperă-le şi lasă-le la rece timp de 2 ore sau peste noapte.

Incălzeşte o tavă cu grătar. Infige aripile în beţe de frigărui şi coace-le pe grătar timp de 10-12 minute, până devin maronii.

O altă variantă ar fi să prăjeşti aripile într-o tigaie în puţin ulei până devin maronii, apoi coace-le în cuptorul încălzit la 200°C, timp de 10-15 minute.

Toarnă marinata rămasă într-o tigaie mică, adaugă mierea şi încălzeşte. Unge aripile fierbinţi cu această glazură.

Serveşte-le cu orez, salată şi lămâie.

 

Aripi de pui aromate

Aripi_de_pui_aromate

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.