Anghinare la tigaie cu lamaie, cimbru si usturoi

Printeaza

Anghinare la tigaie cu lamaie, cimbru si usturoi din: ulei de măsline, usturoi, lamaie, bulbi de anghinare, cimbru proaspăt, vin alb sec, sare, piper negru, unt.

Anghinare la tigaie cu lamaie, cimbru si usturoi

Ingrediente:

  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 cătel de usturoi tocat
  • sucul şi coaja de la o lămâie mare netratată cu ceară
  • 8 bulbi de anghinare medii/mari pregătiţi
  • 1 mână mică de cimbru proaspăt
  • 85 ml de vin alb sec
  • sare şi piper negru proaspăt măcinat
  • 1 cub de unt

Mod de preparare:

Puneţi uleiul de măsline şi usturoiul într-o tigaie cu fundul gros, bine încinsă. Lăsaţi să se înmoaie, fără a se rumeni. Adăugaţi fâşii mici de coajă de lămâie, care ar trebui să nu aibă măduvă albă, şi amestecaţi cu usturoiul.

Adăugaţi apoi anghinarea tăiată în sferturi sau în jumătăţi şi amestecaţi iarăşi, adăugând un praf de sare. (In tot acest timp, ar trebui să gătiţi la foc potrivit, astfel încât ingredientele să se pătrundă, dar să nu se ardă sau să se coloreze.)

Stoarceţi sucul de lămâie, adăugaţi cimbrul şi lăsaţi să fiarbă timp de 3 minute, până când toată umezeala din tigaie s-a dus. Adăugaţi vinul, puneţi capacul deasupra şi lăsaţi anghinarea să fiarbă timp de 10 minute sau până când se înmoaie.

Luaţi de pe foc şi potriviţi asezo- narea. Adăugaţi cubul de unt şi amestecaţi, apoi puneţi capacul la loc şi lăsaţi 1 minut. Serviţi imediat drept garnitură la peşte gătit simplu sau la carne albă, ori ca aperitiv.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.