Placinta cu ciuperci si rosii

Printeaza

Placinta cu ciuperci si rosii din: faina, unt, oua, drojdie, zahar, ciuperci, praz, rosii, smantana, cascaval, patrunjel, ulei, zeama de lamaie, sare, piper.

Ingrediente: Placinta_ciuperci_si_rosii

  • 250 g făină
  • 125 g unt
  • 5 ouă
  • 20 g drojdie
  • 1 linguriţă zahăr
  • 500 g ciuperci
  • 1 fir de praz
  • 4 roşii
  • 200 ml smântână
  • 100 g caşcaval
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 1 lingură pesmet făină pentru planşetă
  • 1 lingură cu ulei pentru formă
  • sare, piper

Mod de preparare:

Dizolvă drojdia, zahărul şi o linguriţă de făină în puţină apă şi lasă maiaua la crescut.

Cerne făina într-un castron, iar în mijloc modelează o adâncitură în care pune maiaua crescută, untul înmuiat la temperatura camerei, 1 ou bătut cu un vârf de cuţit sare şi 200 ml apă caldă. Frământă bine aluatul şi lasă-l la crescut, timp de 30 de minute.

Curăţă şi spală ciupercile şi prazul. Decojeşte roşiile. Taie ciupercile în felii subţiri şi stropeşte-le cu zeama de lămâie.

Taie roşiile mărunt, iar prazul în rondele subţiri. Aprinde cuptorul. Căleşte în ulei ciupercile şi prazul, timp de 5 minute. Amestecă-le apoi cu roşiile, pătrunjelul tăiat fin, sare şi piper după gust.

Intinde aluatul pe planşeta presărată cu făină. Tapetează cu aluat baza şi pereţii unei tăvi unse cu ulei, presară pesmetul, întinde umplutura de legume amestecată cu smântână şi ouăle rămase, iar deasupra rade caşcavalul.

Lasă plăcinta la cuptor pentru 40 de minute.

Placinta cu ciuperci si rosii

Placinta_ciuperci_si_rosii

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Imi place placinta cu ciuperci

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.