Andive gratinate cu jambon

Printeaza

Andive gratinate cu jambon 

Ingrediente:Andive gratinate cu jambon

  • 4 andive
  • 8 felii de jambon
  • ulei de măsline
  • 30 cl de smântână lichidă degresată
  • 200 g de brânză gruyere rasă
  • câteva fire de pătrunjel (pentru decor)
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Tăiaţi baza andivelor. Eliminaţi foile deteriorate. Puneţi-le într-un coşuleţ de fiert la abur şi lăsaţi timp de 30 de minute. Scurgeţi şi lăsaţi să se răcească. Tăiaţi-leîn două şi mai lăsaţi să se scurgă. Puneţi sare şi piper după gust.

Infăşuraţi jumătăţile de andivă în câte o felie de jambon. Puneţi-le pe fundul unui vas termorezistent, uns în prealabil cu ulei de măsline. Preîncălziţi cuptorul la 200°C (treapta 6/7).

Intr-un bol, turnaţi smântână lichidă şi două treimi din brânza gruyere rasă. Amestecaţi energic până când obţineţi un fel de sos bechamel omogen. Turnaţi amestecul peste andive.

Adăugaţi restul de brânză rasă. Puneţi la cuptor şi lăsaţi 10-15 minute, până prinde o crustă aurie. Decoraţi cu fire de pătrunjel.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.