Zeama sibiana de pastai

Printeaza

O reteta delicioasa de zeama de pastai, morcov, radacina de patrunjel, pastarnac, ardei gras, ceapa, sira de porc, telina, tarhon, cimbru, pasta de rosii, oua, leustean, otet si smantana.

Ingrediente: Zeama sibiana de pastai

  • 1 borcan de fasole păstăi albă
  • 2 linguriţe ulei
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină de păstârnac
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapă
  • 500 g şiră de porc afumată sau şorici de la slănină afumată (2-3 bucăţi cât palma de mari) 300 g costiţă afumată
  • 2 bucăţi ţelină
  • tarhon
  • cimbru cât prinzi între 2 degete
  • 2-3 roşii sau 1 lingură pastă de roşii
  • 1 lingură făină
  • leuştean
  • 2 ouă
  • 1/2 cană zeamă de ciorbă
  • 2-3 linguri de oţet
  • smântână dacă doreşti

 

Mod de preparare:

Cureţi şi speli morcovul, păstârnacul şi pătrunjelul, le razi pe răzătoarea mare şi le pui la călit cu o linguriţă de ulei, în oala în care vei face ciorba. Cureţi şi tai cubuleţe ardeiul gras, ceapa o toci mărunt şi le adaugi la călit peste morcovi.

Peste zarzavatul călit, pui şira afumată, apă cât să acoperi totul şi laşi la fiert. După ce carnea s-a fiert, adaugi păstăile şi le mai laşi să fiarbă împreună încă 10 minute. Pui într-o tigaie o linguriţă de ulei şi căleşti slănina tăiată feliuţe până devi­ne transparentă, adaugi roşiile sau pasta de roşii şi lingura de făină.

Amesteci totul cu o lingură de lemn şi subţiezi cu 1/2 cană de zeamă de ciorbă. Mai laşi să fiarbă câteva minute până se îngroaşă, apoi o adaugi la ciorbă şi mai fierbi 5 minute. O laşi să se răcească timp în care, baţi 2 ouă şi le pui în ciorbă, apoi oţetul şi potriveşti de sare.

Zeama sibiana de pastai

Zama_sibiana_de_pastai

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Delicioasa ciorba sibiana, pur si simplu delicioasa

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.