Votca cu prune si scortisoara

Printeaza

O reteta de votca cu prune si scortisoara din: prune, zahar tos, scortisoara, zeama de lamaie si votca.

Ingrediente:Votca cu prune si scortisoara

  • 450 prune foarte coapte, fara samburi
  • 300 g zahar tos
  • un baton de scortisoara de 10 cm
  • zeama de la 1 lamaie si coaja curatata cu ajutorul cutitului
  • 1 l votca

 

Mod de preparare:

Intr-un vas, pune prunele, zaharul, zeama si coaja de lamaie. Amesteca, acopera vasul cu capac si lasa sa stea peste noapte. Dă la microunde, la putere mică, până când zahărul se dizolvă şi prunele se înmoaie uşor.

Adaugă votca şi păstrează într-o sticlă închisa ermetic, timp de 2 zile, pentru ca aromele să se combine. Strecoară prin tifon dublu şi păstrează în sticle mici, sterilizate.

 

 

1 comentariu

  1. Scortisoara in votca n-are nici un sens

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.