Vinete calite

Printeaza

Vinete calite din: vinete, ardei, suc de rosii, ulei, ceapa, usturoi, sare, piper.

Ingrediente:Vinete calite

  • 1 kg vinete
  • 2 ardei graşi
  • 1 cană suc de roşii
  • 1 pahar ulei de măsline
  • 2 cepe tăiate felii
  • 8 căţei usturoi
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Vinetele se spală, se curăţă de coajă, se taie felii se dau cu puţină sare şi se lasă la scurs. Roşiile se pun câteva minute în apă clocotită, se decojesc, se scot seminţele şi se taie felii.

Vinetele se pun la prăjit în ulei încins, pe ambele feţe, până ce încep să îşi schimbe culoarea. Se scot şi, în acelaşi ulei, se călesc usturoiul, ceapa şi ardeii tăiaţi mărunt.

Se adaugă roşiile şi se lasă la fiert aproximativ un sfert de oră. Se adaugă vinetele, sucuL de roşii şi puţină apă fiartă. Se lasă la foc mic, până ce fierb bine.

Se răstoarnă pe platoul de servire, consumându-se cu’ garnitură de salată verde.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.