Totul despre Vitamina C

Printeaza

Totul despre Vitamina C Totul_despre_Vitamina_C

Vitamina C este absolut necesară pentru menţinerea sănătăţii corpului nostru şi este foarte sensibilă la prepararea termică, de aceea vă încurajăm să consumaţi măcar 2 bucăţi de fructe şi cel puţin o salată de legume şi verdeţuri pe zi. Dacă nu puteţi mânca multe legume şi fructe, atunci este mai uşor să le beţi.

Un pahar cu suc îţi aduce tot ce au mai bun legumele şi fructele: din sucuri putem lua vitamine şi minerale foarte uşor absorbabile, care ajung imediat acolo unde este nevoie de ele.

In fiecare dimineaţă înainte de a merge la serviciu, un suc proaspăt de fructe îţi va da energie, te va trezi pentru a fi mai pregătit în faţa stresului.

Vitamina C, cel mai puternic antioxidant cunoscut din corpul uman, este responsabil de menţinerea frumuseţii pielii prin protejarea împotriva radicalilor liberi.
Consumând două pahare cu suc de portocale pe zi, concentraţia de vitamina C din organism poate creşte cu 40-64%. Vitamina C este o vitamină esenţială, care nu poate fi sintetizată de corpul uman.

O singură portocală ne aduce 116,2 % din valoarea zilnică necesară de vitamina C. Un aport bun de vitamina C este asociat cu un reducerea riscului apariţiei cancerului de colon.

Acţiunea radicalilor liberi asupra structurilor celulare poate duce la inflamaţie dureroasă, ca efect al acţiunii organismului de a-şi curăţa celulele afectate.

Vitamina C previne daunele provocate de radicalii liberi, care declanşează cascada inflamatoare; este asociată cu reducerea severităţii afecţiunilor inflamatorii, cum ar fi astmul, osteoartrita şi artrita reumatoidă.

E foarte importantă pentru buna funcţionare a sistemului imunitar, mai ales pentru prevenirea răcelilor şi infecţiilor recurente ale urechii.

Totul despre Vitamina C

Totul_despre_Vitamina_C

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.