Tort de mere cu frisca si jeleu

Printeaza

Tort de mere cu frisca si jeleu din: făină, apă sau lapte de soia, zahăr, praf de copt, esenţă de vanilie, cacao, mere, jeleu pentru prăjituri, frişcă vegetală.

Tort_de_mere_cu_frisca_si_jeleu

Ingrediente:

  • 200 g făină
  • 200 ml apă sau lapte de soia
  • 250 g zahăr
  • 1 plic praf de copt
  • 1 fiola esenţă de vanilie
  • 1 lingură cacao

Pentru umplutură:

  • 5 mere
  • 100 g zahăr
  • 1 plic jeleu pentru prăjituri

Pentru decor:

  •  1 plic frişcă vegetală

Mod de preparare:

Amesteci făina cu zahărul şi praful de copt. Peste această compoziţie, tomi apa sau laptele de soia şi esenţa de vanilie şi amesteci până se omogenizează.

Impărţi aluatul obţinut în două, iar în una dintre părţi pui pudra de cacao. Coci fiecare parte de aluat în 2 tăvi tapetate aproxi­mativ 35-40 de minute.

Pentru umplutură, speli merele, le cureţi de coajă şi de cotor şi le tai cubuleţe. Le ames­teci cu zahărul, le pui într-o cratiţă şi le înmoi, la foc mediu, 15 minute.

Pui cele două blaturi unul peste altul, aran­jezi peste ele merele şi tomi jeleul preparat conform instrucţiunilor de pe pachet.

Ornezi tortul cu frişca vegetală bătută în pre­alabil. îl dai la frigider 3 ore înainte să-l serveşti.

Tort de mere cu frisca si jeleu

Tort_de_mere_cu_frisca_si_jeleu

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.