Tarta vanilata cu kiwi, capsuni si piersici

Printeaza

Tarta vanilata cu kiwi, capsuni si piersici din: oua, faina, zahar, ulei, praf de cop sau bicarbonat de sodiu, coaja de lamaie, budincă cu aromă de vanilie, lapte, zahar, gelatină, căpşuni, kiwi, piersici.

Ingrediente:Tarta_vanilata_cu_kiwi_capsuni_si_piersici

  • 5 ouă
  • 5 linguri faină
  • 5 linguri zahăr
  • 5 linguri ulei
  • 1 vârf cuţit praf de cop sau bicarbonat de sodiu
  • coajă rasă de lămâie

Pentru cremă:

  • 1 plic budincă cu aromă de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 3-4 linguri zahar
  • 1 pliculeţ gelatină

Pentru decor:

  • căpşuni
  • kiwi
  • piersici

Mod de preparare:

Bati albusurile spuma cu zaharul, adaugi treptat faina, galbenusurile, uleiul, coaja de lamaie si praful de copt sau bicarbonatul stins cu putina zeama de lamaie.

Torni amestecul intr-o forma de tarta unsa cu unt si tapetata cu faina si o introduci in cuptorul preincalzit aproximativ 25-30 de minute.  Lasi blatul in forma sa se raceasca complet, dupa care il rastorni pe un platou.

Prepari budinca conform instructiunilor de pe plic, o torni peste blat si dai sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, pui fructele taiate felii peste crema, amesteci un plic de gelatina cu 250 ml apa si o lingura de zahar si pui pe foc sa se topeasca.

Lasi sa se raceasca putin si torni peste fructe, de preferat din centrul tartei, pana cand fructele sunt acoperite in intregime. Poti folosi ce fructe iti plac.

Tarta vanilata cu kiwi, capsuni si piersici

Tarta_vanilata_cu_kiwi_capsuni_si_piersici

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.