Tarta cu praz, branza si coriandru

Printeaza

Tarta cu praz, branza si coriandru din: faina, unt, ou, praz, smantana, brânză tare, cascaval, oua, sare, piper, coriandru.

Ingrediente:Tarta_cu_praz_branza_si_coriandru

  • 300 g făină
  • 150 g unt
  • 1 ou

Pentru umplutură:

  • 4 bucăţi praz
  • 300 g smântână
  • 50 g brânză tare
  • 4 felii caşcaval
  • 3 ouă
  • sare
  • pipe
  • 1/2 linguriţă coriandru

Mod de preparare:

Tai untul cubuleţe şi-l amesteci cu făina şi oul. înfăşori aluatul în folie alimentară şi-t dai la rece 30 de minute. întinzi aluatul după forma de tartă şi-l înţepi din loc în loc cu furculiţa.

Dai forma din nou la frigider. Speli prazul şi-l tai în felii de:aproximativ 2 cm grosime. Le opăreşti 3-4 minute în apă cu sare, le scoţi şi le scurgi.

Scoţi aluatul din frigider şi pui caşcavalul tăiat felii. Aşezi deasupra prazul. Amesteci ouăle bătute cu smântână, brânza rasă, sare şi piper după gust şi coriandru.

Torni compoziţia peste praz şi dai tarta la cuptor până se rumeneşte.

Tarta cu praz, branza si coriandru

Tarta_cu_praz_branza_si_coriandru

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.