Tarta cu piersici, vanilie si jeleu

Printeaza

Tarta cu piersici, vanilie si jeleu din: făină, unt,  zahăr pudră, oua, apa, zahar, amidon, lapte, păstaie vanilie, piersici, compot, jeleu pentru prăjituri.

Tarta_cu_piersici_vanilie_si_jeleu

Ingrediente:

  • 250 g făină
  • 150 g unt
  • 100 g zahăr pudră
  • 1 ou
  • 6 linguri apă

Pentru cremă:

  • 150 g zahăr
  • 4 gălbenuşuri
  • 100 g făină
  • 50 g amidon
  • 500 ml lapte
  • 1 păstaie vanilie

Pentru decor:

  • 4 piersici
  • 300 ml compot
  • 1 plic jeleu pentru prăjituri

Mod de preparare:

Pentru aluat, mixezi untul moale cu zahărul pudră până devin o cremă. Adaugi oul şi conti­nui să mixezi. Tomi apa, făina şi amesteci pâjiă se încorporează ingredientele.

Aluatul moale şi lipicios pe care l-ai obţinut îl înveleşti într-o fo­lie alimentară şi-l dai la frigider 2 ore. Intre timp, prepari crema. Amesteci gălbenuşurile cu zahărul, apoi adaugi făina şi ami­donul.

Torni laptele treptat şi amesteci până se încorporează. Pui compoziţia pe foc, adaugi, păstaia de vanilie şi amesteci până se îngroaşă crema. Când este gata, o dai deopate şi o aco­peri cu un capac.

Aluatul de la frigider îl întinzi pe masa pre­sărată cu făină şi-l frămânţi până se înmoaie şi devine nelipicios. Il întinzi şi-l aşezi într-o tavă . pentru tartă în care ai pus hârtie de copt.

Il înţepi din loc în foc cu o furculiţă şi-l dai la cuptorul preîncălzit 15-20 de minute, până se rumeneş­te. Speli piersicile, le feliezi, iar jeleul îl pre­pari confom instrucţiunilor de pe pachet folo­sind zeama de compot.

Adaugi crema peste blatul de tartă răcorit, ‘decorezi cu felii de piersici şi tomi jeleul. Dai tarta la rece 2 ore înainte să o serveşti.

Tarta cu piersici, vanilie si jeleu

Tarta_cu_piersici_vanilie_si_jeleu

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.