Supa crema de gulie din: gulii, cartofi, lamaie, samntana, sare, piper. Ingrediente: 4 gutiii un kg cartofi o lămâie 300 ml smântână de gătit sare piper Mod de preparare: Guliile curăţate de coajă se taie cuburi care se stropesc cu suc de lămâie. Se curăţă şi cartofii şi, împreună cu guliile, se pun ta […]
Supă ardelenească de agrişe
PrinteazaO reteta de supa ardeleneasca de agrise din: agrise, ceapa, morcov, telina, patrunjel, orez, smantana, galbenus, unt, patrunjel verde si sare.
- 300 g agrise
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 bucata telina
- 1 patrunjel
- 1 lingura cu varf de orez
- 2 linguri smantana
- 1 galbenus
- 25 g unt
- patrunjel verde
- sare
Mod de preparare:
Cureţi agrişele şi le speli. Speli, cureţi şi tai cubuleţe legumele, mai puţin ceapa, pe care o tai mărunt şi căleşti totul în unt până se înmoaie puţin.
Adaugi apoi 1,5-2 I apă cu puţină sare şi laşi să fiarbă. Spumezi şi, după 20 de minute, adaugi orezul spălat în 2-3 ape.
Când toate componentele sunt fiţerte, freci oul cu smântână, iei vasul de pe foc şi adaugi amestecul de smântână şi ou, potriveşti cfe sare şi pui pătrunjelul tocat mărunt.
Pentru culoar!, poţi încălzi puţin ulei în care adaugi un vârf linguriţa de boia de ardei şi torni peste supă.
Pofta buna!
Pofta buna!
Incoming search terms:
- supa de agrise
- ciorba de agrise
- supa de agrese
- https://www restaurantedelux ro/supa-ardeleneasca-agrise html
Este buna o astfel de supa? Macar mancabila ca sa zic asa
Este a 6-a oara când gatesc anul asta supa dupa reteta asta. Ce fac în plus este ca fierb o afumatura în apa dupa care scot afara afumatura.
Multam fain