Sunca fiarta cu vin

Printeaza

Sunca fiarta cu vin din: sunca, sare, apa, vin, condimente.

Ingrediente:Sunca fiarta cu vin

  • sunca
  • sare
  • apa
  • vin
  • condimente

 

Mod de preparare:

Şunca se ţine, pentru desărare, 2-3 ore în apă călduţă. Se pune la fiert în atâta apă cât să o acopere, adăugându-se condimente după preferinţa fiecăruia: piper boabe, frunze de dafin, ienibahar şi oţet (2-3 linguri la un litru de apă).

Se fierbe la foc domol, 3-4 ore în funcţie de volum. Se încearcă dacă este făcută, cu ajutorul unei furculiţe; dacă aceasta pătrunde uşor în came, înseamnă că este fiartă.

Se ia apoi de pe foc şi se lasă să se răcească în zeama în care a fiert.

După ce şunca a fiert pe jumătate în apa în care s-au pus condimente, se adaugă vin, continuându-se fierberea până ce este gata.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • https://www restaurantedelux ro/sunca-fiarta-cu-vin html

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.