Strudel cu pere si nuci

Printeaza

Strudel cu pere si nuci din: faina, ulei, pere, zahar, suc de lamaie, nuci, stafide, unt.

Ingrediente:Strudel cu pere si nuci

Pentru aluat: 

  • 250 g făină
  • un ou
  • 3 linguri ulei
  • 4 linguri apă caldă
  • sare

Pentru umplutură:

  • un kg pere
  • 6 linguri zahăr
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 50 g nuci
  • 50 g stafide
  • 50 g unt topit

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, toate ingredientele se amestecă şi, pe masa presărată cu făină, se frământă aluatul timp de 5 minute. Se lasă apoi să se odihnească 30 de minute la temperatura camerei.

Pentru umplutură, perele curăţate de coajă şi seminţe se trec pe râzătoare sau se taie cubuleţe mici care se amestecă apoi cu zahărul, sucul de lămâie, stafidele şi nucile fin mărunţite.

Se întinde aluatul într-o foaie cât mai subţire care se unge cu unt topit cu ajutorul unei pensule.

Se aşază perele lăsând o margine de circa 4 cm. Se rulează, se aşază în tava de copt tapetată cu hârtie şi se unge cu unt topit. Se dă la cuptor pentru 35 de minute şi, în timpul coacerii, se unge periodic cu untul topit rămas.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.